Batterij samsung galaxy s5

s5batterij
Wanneer de S5 ingeschakeld is kun je aan het batterijniveau zien of deze al voorzien is van energie. Als dat het geval is kun je het beste je telefoon gebruiken totdat de batterij leeg is. Hierna kun je de batterij volledig opladen. Zorgt dat je de Galaxy S5 nooit onnodig lang aan de lader laat zitten, dit kan schade veroorzaken aan de accu.

Welke type batterij hebben ik nodig voor de Samsung Galaxy S5?

Wanneer je een batterij gaat kopen voor de Samsung Galaxy S5 dien je erop te letten dat de batterij ook echt geschikt is voor de S5, type G900. Van de Samsung Galaxy S5 bestaan nog meer versies, namelijk de S5 Mini (type: G800) en S5 Active (type: G870). Je hoeft niet perse een originele batterij van Samsung te kopen. Als je er maar tijdens het kopen op let dat de keurmerken voor mobiele batterijen aanwezig zijn, deze kun je vinden op het etiket van de batterij. Het beste kun je een batterij kopen bij een Nederlandse (web)winkel, je weet dan zeker dat deze aan de juiste kwaliteitseisen voldoet. Direct kopen vanuit het buitenland, bijvoorbeeld via eBay is niet aan te raden.

De mAh waarde van de accu

Wanneer je een accu gaat kopen dan zul je merken dat er diverse accu’s zijn met een verschillende mAh waarde. Deze waarde geeft aan hoe lang je met de accu kunt doen nadat deze volledig is opgeladen. Oftewel hoeveel energie de accu kan opslaan. Hoe hoger de mAh waarde des te langer kun je met een volledig opgeladen accu doen. Kortom de tijd dat je gebruik kunt maken van je Samsung Galaxy S5 voordat je hem weer moet opladen. Een accu met een hogere mAh waarde is sowieso aan te raden indien je graag intensief gebruik maakt van de Samsung Galaxy S5.

De accu van mijn Galaxy S5 wordt warm, wat nu?

Wanneer je intensief gebruik maakt van je Samsung Galaxy S5 kan het zijn dat de achterzijde (waar de accu) zit warm gaat aanvoelen, dat is normaal. Indien je het idee hebt dat de accu wel erg warm wordt en/of deze ziet er een beetje bol getrokken uit, dan kun je het beste je accu vervangen door een nieuwe. Hoogstwaarschijnlijk is de batterij dan namelijk niet deugdelijk meer. Het probleem van warm worden is meestal in combinatie met het snel leeglopen van de batterij en/of uitvallen van de Samsung Galaxy S5.

Nieuwe accu

Een andere optie is het vervangen van de batterij, het is wel aan te raden om een originele batterij te kopen.

WebshopBeoordelingBezorgtijdPrijs 
logogsmbatterijster1 dag€ 19.95Bestel
logobatterijtelefoonster1 dag€ 24.95Bestel
Batterij bestellen