Samsung Galaxy S6 batterij wordt kleiner

galaxys6
Een batterij is voor een smartphone erg belangrijk. Natuurlijk zijn alle specificaties voor een smartphone wel belangrijk, als je processor te traag is kan je je daar immers erg goed aan ergeren. Maar wat misschien wel vervelender is, en makkelijk te verhelpen zou moeten zijn, is de batterij van een smartphone die niet goed genoeg is.

Je wilt immers goed de dag doorkomen met een smartphone, en niet halverwege onbereikbaar zijn omdat je batterij weer eens leeg is.Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je telefoon niet te dik is, anders houdt hij niet zo lekker vast. De batterij is het voorwerp dat de behuizing van je smartphone eigenlijk bepaald. Daardoor geldt ook dat de capaciteit van de batterij kleiner is als de behuizing dunner is.

Samsung komt binnenkort met een nieuwe smartphone die misschien wel ten onder kan gaan aan de batterij. Volgens geruchten wordt deze nieuwe Galaxy S6 smartphone namelijk maar 6,9 millimeter dik. Dit zou betekenen dat de batterij ook flink in zal moeten leveren. Volgens de laatste geruchten zal de capaciteit van de Galaxy S6 batterij 2600 mAh bedragen, dat is 200 mAh minder dan zijn voorganger. Daarnaast zou de Galaxy S6 een QHD scherm krijgen, dat meer energie nodig heeft dan een Full HD scherm. Het zou dus kunnen zijn dat de batterijduur van de Galaxy S6 ten opzichte van zijn voorganger er op achteruitgaat.

Toch is er wel iets wat je minder zorgen zal geven: de nieuwe processor. Samsung zou namelijk de nieuwe Samsung smartphone van een Exynos 7420 processor voorzien, en die is een stuk zuiniger dan de huidige processors. Hij zou tot 30% minder energie nodig hebben voor hetzelfde stukje werk. Hierdoor zou een kleinere Galaxy S6 batterij toch niet zoveel problemen moeten veroorzaken als dat je op het eerste gezicht zou zeggen. Toch is het nog maar even wachten op de eerste batterij testen van de Galax S6, en natuurlijk de Galaxy S6 release. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat de geruchten niet kloppen, en dat Samsung besluit om een grotere batterij te gebruiken.

Voor het repareren van apple aparatuur: mac-genius.nl

WinkelBeoordelingBezorgtijdPrijs
logogsmbatterijster1 dag€ 24.95Bestel
Batterij bestellen